A reception area and canteen for the students and staff to be proud of

Loughborough University

Scope

Loughborough University needed to update the reception and canteen at its Holywell Business Park premises to increase the serving capacity of the canteen and turn the existing reception into a reception/canteen extension area.

Our solution

We increased canteen seating capacity by 33% (from 90 to 120) and added modern furniture that complimented the new layout and design to attract staff and students to sit and enjoy the area. We also doubled the size of the canteen servery, and clad it to match the colours of the furniture and overall internal finish. We added new floor finishes creating a flow into the canteen and made movement through the building more obvious and increased seating capacity by designing a bespoke breakfast bar to run the length of one side of the building. We moved the reception to create a new relaxing break-out area and added an eye-catching curved wall as well as installing soft-seating.

What we did

  • Arrow Increased canteen seating capacity by 33%
  • Arrow Added modern furniture to compliment the new layout and design
  • Arrow Doubled the canteen server
  • Arrow New floor finishes
  • Arrow Added a bespoke breakfast bar
  • Arrow Created a new break-out area

This project was made more challenging through our having to complete it to a tight deadline whilst the building was still being used. The University was so impressed with our interior design that they asked us to supply and install appropriate furniture throughout.

Jacob Sanderson of Butler & Willow